JÚNIUS 9. VILÁG JÓAKARAT NAPJA

 A Világ Jóakarat a Lucis Trust nemzetközi szervezete, amely az ENSZ gazdasági és NGO támogató-tanácsadó szerveinek egyike.

Minden évben a II.vh. óta teliholdkor a világ számos pontján közös meditációban találkoznak emberek, csoportok, kisebb nagyobb közösségek. Ők a Világszolgálók új közössége, akik elköteleződnek a helyes emberi kapcsolatok fejlesztése, kibontakozásának támogatása mellett.

Ez a nap most egybeesik a Gyógyító hét programjaival,  így ezt a TELIHOLDAT közös figyelemterünkbe vonjuk.

Ez a Nagy Fohász napja is, melynek magyar változatát itt megtalálja.images (6)
A telihold meditációkról az AGA honlapján tájékozódhat magyarul.

E napon du. 5h-kor találkozunk a Gellért hegy oldalában a Filozófusok parkjában, majd egy rövid ismertető és meditáció után éber jelenlétben átsétálunk a hegyen, a nemzet és a világ javát szolgáló fohászunkat felajálva  és végül egy közös dialógusra, a Tao hárfa rezonancia terében találkozunk a Váci u.40. alatt az Ars et Vita alapítványban.

Hely: Filozófusok parkja, Gellért hegy és majd Váci u.40.
Díjazás: adomány
Házigazda: Jóakarat meditációs csoport tagjai

Előre jelzett bejelentkezésedet nagyon köszönjük, mert igy könnyebben tudjuk a szervezést elvégezni.

További érdeklődés: ariadnegaia@gmail.com    

A Tao hárfa egy zeneterápiás eszköz, mely Rudolf Steiner útmutatásai alapján került az antropozófus gyógyító gyakorlatba. A Tao hangsor az ősi pentaton hangsor négy hangját tartalmazza (H, A, E, D), hatása egyszerre észlelhető a fizikai és magasabb szinteken. Harmonizál és összerendez, új egyensúlyt teremt az egyénben és csoportokban. Eredményesen használjuk egyéni terápiás és önfejlesztő munkában és csoportokban az összhang megteremtéséhez. (Franczia Ágnes)

cropped-cropped-yogibliss1.jpg
Bejelentkezést kérünk ide kattintva.

Az IKREK telihold, a három nagy telihold-periódus utolsó, harmadik ünnepe,  a “Jóakarat Fesztivál”, az emberiség szellemének Fesztiválja.

A héten, június 09-én, pénteken 15:14h ünnepeljük.

Vezérgondolat az IKREK telihold meditációhoz: “Felismerem másik énem, és ennek kiteljesedésében növekszem és ragyogok.”

A Jóakarat Ünnepe: Ez az emberiség szellemének ünnepe, mely Isten felé törekszik, és összhangba akar kerülni Isten akaratával, és elkötelezett a helyes emberi kapcsolatok megnyilvánítására. Ezen az ünnepen Krisztus kétezer éve képviseli az emberiséget, és áll a Hierarchia előtt és Shamballa színe előtt mint Isten-ember, mint népének vezetője, és mint “elsőszülött a sok atyafi közül” (Rómabeliekhez 8,29). Minden évben ez időben az egybegyűlt Hierarchia előtt elmondja Buddha utolsó beszédét. Ez az ünnep ezért a mély fohász és kérés, a testvériség felé való alapvető törekvés, az emberi és spirituális egység ünnepe. Buddha és Krisztus munkájának hatását képviseli az emberi tudatban. Ezt az ünnepet a Fohász Világnapjaként is ünneplik. (ld.itt)

És ehhez kapcsolódik az Ariadne Gaia Alapítvány-AGA”   Jóakarat a világunkban-A Cselekvő szeretet napja”  program is, benne a Jóakarat Telihold meditációval.
 FB oldalát itt.  HONLAP bejegyzését ITT.  olvashatjátok!

Advertisements